Μελισσοκομικός Σύλλογος Νομού Πέλλας - Ο Μέγας Αλέξανδρος-ΠΕΝΤΑΠΛΑΤΑΝΟΣ ΤΘ 377,58100,ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ ΠΕΛΛΑΣ-Τηλ:6937275481 Πρόεδρος Κοντόπουλος Αλέξανδρος, 6977 027612 Γιαλαμπούκης Γιώργος- Επίτιμος Πρόεδρος E-mail: beeclubpellas@yahoo.gr,beeclubpellas@gmail.com - BEE CLUB PELLAS-THE GREAT ALEXANDER-YΙANNITSA PELLAS, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-MACEDONIA- HELLAS-GREECE,- Ωράριο λειτουργίας (ΔΕΥΤΕΡΑ+ΤΕΤΑΡΤΗ 18.00μμ-20.00μμ)


Δε φτάνει ο ήλιος μονάχα, η γη σοδειά να δώσει, χρειάζονται κι άλλα πολλά, και προπαντός η γνώση… (Κωστής Παλαμάς)

Έλληνες, ο πραγματικός Έλληνας ηγέτης θα βρεθεί. Το πιο σημαντικό αυτή τη στιγμή είναι να βρεθεί ο πραγματικός Έλληνας ΠΟΛΙΤΗΣ!"

"Προδότης δεν είναι μόνο αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς, αλλά είναι και εκείνος που ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώση του δεν προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων πάνω στους οποίους άρχει..." - Θουκυδίδης (460-398 π.Χ.)

Λένε ότι οι πραγματικοί φίλοι μπορεί να περάσουν μεγάλα χρονικά διαστήματα χωρίς να μιλήσουν ή να ειδωθούν, χωρίς ποτέ να τεθεί σε αμφιβολία η φιλία τους. Όταν βλέπονται, ενημερώνονται σαν να είχαν μιλήσει την προηγούμενη ημέρα, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη ο χρόνος που πέρασε ή πόσο μακρυά ήταν!

“Γίνε εσύ η αλλαγή, αν θες να αλλάξεις τον κόσμο” Μ.Γκάντι

etm-mthoney-720p από cosmosdocumentaries



Μακεδονία ~ Ένας πολιτισμός αποκαλύπτεται ~ bbc... από KRASODAD





Καιρός ...απο το toukairou.com

ΤΟ BLOG ΠΡΟΒΑΛΛΕΤΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΕ MOZILLA FIREFOX- YOU CAN SEE BETTER THIS BLOG WITH MOZILLA FIREFOX


Σάββατο 17 Αυγούστου 2013

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥ ΞΥΛΟΦΟΥΡΝΟΥ ΣΤΗΝ ΛΗΜΝΟ

Προσοχή, τα παρακάτω αφορούν μόνο μερακλήδες στις κατασκευές!!!

Απαραίτητα υλικά για την κατασκευή ενός ξυλόφουρνου είναι μεράκι,υπομονή και καλή παρέα.

Οι διαστάσεις του φούρνου θα πρέπει να είναι πχ. διάμετρος 1 μέτρο και ύψος θόλου 0,75 μέτρου

 προθάλαμος για χρήση σαν ψησταριά όταν βγάλουμε τα κάρβουνα μετά το ΄΄άσπρισμα΄΄ του θόλου(βλέπε παρακάτω)

































 ο προθάλαμος σχηματίστηκε...










 η κατασκευή διάρκεσε 11 ημέρες συνολικά με τα απαραίτητα διαστήματα για να στεγνώσουν τα πυρότουβλα


 εδώ ΄΄άσπρισε΄΄ η οροφή και μπορούμε να βγάλουμε εαν θέλουμε όλα τα κάρβουνα και να βάλουμε τα ταψιά με το φαγητό, το αποτέλεσμα απερίγραπτο!!!

6 σχόλια:

Anestis Ketsetzidis είπε...

Ανθιμε
αυτά κάνουν οι ξυλόφουρνοι και μας χαλάν την δίαιτα...

ΑΝΘΙΜΟΣ ΣΙΓΚΟΥΔΗΣ-ΓΕΩΠΟΝΟΣ ΑΠΘ-ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΣ-ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ είπε...

Ανέστη, κι όμως σε ξυλόφουρνο τρώς ελαφρά!!!
Αισθάνεσαι σαν πούπουλο...

markos aliprantis είπε...

Μπράβο στους μερακλήδες μαστόρους.
Καλά ψησίματα.

Επόπτης είπε...

Ανέστη , "βαράτε με κι ας κλαίω "
Άνθιμε ότι καλύτερο υπάρχει στο ψήσιμο οποιουδήποτε φαγητού.. Η προετοιμασία, το ψήσιμο , η αναμονή (δεν είναι και μεγάλη) και το τελικό αποτέλεσμα είναι διαφορετικά από οτιδήποτε άλλο. (τώρα το πούπουλο ας το αφήσουμε )

explore.bees είπε...

Πολύ ωραία δουλειά μάστορη .
Καλά ψησίματα εύχομαι .
Χρήστος

Koutsoukos Kostas είπε...

το μόνο φάι που έχω φάει και κοντραριζοταν σε αποτέλεσμα ψησίματος με ξυλόφουρνο, ήταν κατσικάκι ψημένο σε ηφαίστειο στην Μήλο. Ψήσιμο 6 ωρών. Οποιος έχει φάει θα με επιβεβαιώσει.

Κατα τα άλλα ο ξυλόφουρνος τα σπαέι :)